Trädfällning i Värmdö

Wasa Trädfällnings arborister är experter på trädfällning och gör många trädarbeten i Värmdö.

Vi uppmanar dig att kontakta oss redan idag, så har du möjlighet att få ett kostnadsfritt hembesök där vi ser över förutsättningarna på plats & ger dig ett prisförslag.

Få ett kostnadsfritt hembesök

Vi åker ut och gör en rättvis bedömning och lämnar en offert direkt på plats, kostnadsfritt!

  Avancerad teknik för säker och professionell trädfällning i Värmdö

  Det är viktigt med träd, och inte bara för att de är vackra att se på. Men det finns också flera bra anledningar till att ta ner dem. Som när ett träd blir sjukt, eller det har stör sikten för huset. Det kan också hända att det står allt för nära en byggnad och därmed utgör en risk. Vad du än har för orsak till att beställa trädfällning Värmdö så är det viktigt att allt sköts på ett professionellt sätt.

  Viktigt med säker trädfällning av utbildade arborister

  Wasa Trädfällning har nu flera år på nacken. Vi sysslar inte bara med Wasa Trädfällning utan tar oss även an vård av träd och trädgårdar. För om du sköter ditt trädbestånd så kan du ha glädje av dem i flera generationer. Kontakta oss gärna för en konsultation eller värdering. Vi kommer ut och tar oss en titt på träden. Ibland behöver inte trädet fällas utan vi kan komma upp med en annan lösning. Andra gånger måste det fällas, men inte på traditionellt vis.

  Vi satsar helhjärtat på miljö och natur, vilket också avspeglas i våra metoder. Hela tiden strävar vi efter att bli ännu grönare. Du kan vara säker på att vi ger dig den allra bästa, säkra och miljövänliga trädfällning i Värmdö. Ibland ger vi dig flera olika alternativ att välja mellan, hela tiden med en kostnadsfri offert. Du vet precis vad som är inkluderat och vad du kan lägga till som en extra tjänst. Kom ihåg att RUT-avdraget gäller för trädfällning vilket ju kan sänka priserna ännu mer.

   

  En av våra arborister

  Olika former av trädfällning Värmdö

  Det gamla traditionella sättet att fälla träd innebär att det sågas av på nedre delen av stammen. Ofta är det bäst att fälla det i trädets växtriktning, men vi kan alltid styra åt vilket håll det ska ramla. Den här metoden passar bäst på öppna platser, som när vi får uppdrag av skogsägare. I tätbebyggda områden är dock situationen en helt annan.

  När det finns hus i närheten, en väg eller ledningar, så måste man ta hänsyn till det. Det går inte att fälla ett träd rätt upp och ner eftersom det är både högt och tungt. Istället kräver en liknande situation något som kallas för sektionsfällning. Detta har vi på Wasa Trädfällning stor erfarenhet av eftersom flera av våra kunder befinner sig i bebyggda områden.

  Sektionsfällning innebär att vi tar oss upp i toppen av trädet. Naturligtvis har vi alla den speciella utrustning och de verktyg som krävs för detta arbete. Det är högt dit upp men vi börjar såga av trädet uppifrån och ner. På detta sätt kan vi bättre kontrollera hela processen. Trädet tas ner i bitar och inga byggnader eller bilar blir skadade. Denna avancerade teknik har visat sig vara både säker och effektiv.

  Vi kan förklara mer för dig när du bokar in din konsultation. Helt klart kommer vi att välja den allra bästa metoden för att fälla dina träd. Vårt mål är att alltid satsa på säkerheten samtidigt som vi undviker att dra ut på tiden. En kombination som alla våra kunder uppskattar.

  Vårda dina träd

  Du kan boka in Wasa Trädfällning när som helst på året. Bland annat kan vi hjälpa dig med trädgårdsvård och beskäring. Ju mer du pysslar om dina träd och grönområden desto mer kan du ha nöje av dem. Flera av våra kunder är bostadsrättsföreningar eller företag som ofta delar sina områden med andra personer. Alla mår bra av att det är grönt eller blommande utanför byggnaden. Men för att det verkligen ska vara till nytta måste det hållas efter regelbundet.

  Om du har några frågor eller funderingar är det bara att ta kontakt med oss. Vi svarar gärna på dina frågor och kan komma med goda råd om hur du ska sköta dina träd. Ibland är det inte mycket som behövs för att de ska bli snygga och sunda. Vid behov kan vi även göra en värdering för att se om träden verkligen är sjuka och det är aktuellt med trädfällning Värmdö. För om de börjar bli svaga kan de utgöra en risk. Om det verkar som att de kommer att ramla över huset nästa gång det stormar lite grand så kan det vara läge att fälla trädet först.

   

  Arborist Stockholm

  Vem ska bära in veden?

  Det blir ganska mycket virke och ris från ett träd. Flera kubikmeter kan det bli beroende på vilken sorts träd och hur högt det är. Idag är det många som eldar med ved och därför vill behålla allt virke. Andra föredrar att vi tar bort allt samman på en gång. Även detta är en av våra tjänster. För att det ska gå så fort som möjligt att få bort denna stora mängd ris och ved har vi en lastbil som rymmer hela 30 kubikmeter.

  Dess griparm når ut långt så vi kan parkera lite längre bort. Med andra ord tar det inte lång tid innan din tomt är rensad.

  Om du vill tar vi också bort stubben på samma gång. Vi kan även ta hand om stubbar som står kvar sedan tidigare. Det kan ju ha funnits en bra anledning till att behålla dem men nu vill du att marken ska bli jämn och fin. Vår maskin är liten men stark, och smidig nog att komma åt på lite svårare ställen.

  Stubben förvandlas till flis som du sedan kan behålla för framtida behov. Många blandar ut den med jorden som fyllning, eller strör den uppepå för att täcka jorden. Du kan ju också använda det i din braskamin. Allt efter vad du har för önskemål, med andra ord. Vi kan forsla bort precis allt om du vill, inklusive stubben, ris och flis.

  Professionell fällning av dina träd

  Wasa Trädfällning satsar alltså på miljö, kvalitet och säkerhet. Vi sätter alltid våra kunder i fokus och gör vårt bästa för att du ska få precis som du vill ha det. En rad med nöjda kunder är våra allra bästa referenser. Det finns inga träd som är så stora eller så små att vi inte kan ta oss an dem. Vi kan det mesta om träd, för det är något som vi verkligen trivs med och tycker är intressant.

  Nyttja RUT-avdraget vid trädfällning

  När du anställer Wasa Trädfällning för att utföra en trädfällning i Huddinge så har du rätt till att nyttja RUT-avdraget, vilket ger dig 50% rabatt på arbetskostnaden.