Trädfällning i Värmdö

Wasa Trädfällnings arborister är experter på trädfällning och gör många trädarbeten i Värmdö.

Vi uppmanar dig att kontakta oss redan idag, så har du möjlighet att få ett kostnadsfritt hembesök där vi ser över förutsättningarna på plats & ger dig ett prisförslag.

Få ett kostnadsfritt hembesök

Vi åker ut och gör en rättvis bedömning och lämnar en offert direkt på plats, kostnadsfritt!

  Säker och professionell trädfällning i Värmdö

  Det är viktigt med träd, och inte bara för att de är vackra att se på. De bidrar till biologisk mångfald, bildar syre av koldioxid och hjälper till att reglera klimatet. Men ibland kan det finnas skäl till att ta ner ett eller flera träd på den egna tomten. Ett träd kan sjukt, växa sig så stort att det skymmer huset eller står för nära en byggnad och utgör en risk. Vad du än har för orsak till att beställa trädfällning Värmdö så är det viktigt att allt sköts professionellt.

  Trädfällning kräver goda kunskaper och ett högt säkerhetstänk, särskilt om man arbetar nära bostadshus eller i andra tätt bebyggda miljöer. Vi har den kompetens som krävs och utbildade arborister i Värmdö som kan ta sig an jobbet.

  Ta hjälp av en kompetent arborist i Värmdö

  Wasa Trädfällning har nu flera år på nacken och samtliga trädvårdare i företaget är utbildade arborister, vilket innebär minst en tvåårig KY-utbildning och certifiering av yrkesorganisationer. Utöver trädfällning tar vi oss även an vård av träd och trädgårdar. 

  Om du sköter ditt trädbestånd så kan du ha glädje av det i flera generationer. Kontakta oss gärna för en konsultation. Vi kommer ut och tar oss en titt på träden på din tomt i Värmdö kommun. Ibland behöver inte hela trädet fällas utan vi kan exempelvis utföra en beskärning. Andra gånger måste trädet fällas, men inte på traditionellt vis.

  Vi satsar helhjärtat på miljö och natur, vilket också avspeglas i våra metoder. Hela tiden strävar vi efter att bli ännu grönare. Du kan vara säker på att vi ger dig den allra bästa, säkra och miljövänliga trädfällning i Värmdö. 

  Där det är möjligt ger vi dig flera olika alternativ att välja mellan och du får alltid en kostnadsfri offert. Du vet precis vad som ingår och vad du kan lägga till som en extra tjänst. Kom ihåg att RUT-avdraget gäller för trädfällning vilket ger dig 50% rabatt på arbetskostnaden.

   

  En av våra arborister

  Olika former av trädfällning Värmdö

  Det gamla traditionella sättet att fälla träd innebär att det sågas av på nedre delen av stammen. Ofta är det bäst att fälla det i trädets växtriktning, men vi kan alltid styra åt vilket håll det ska ramla. Den här metoden passar bäst på öppna platser, som när vi får uppdrag av skogsägare eller i större parker. I tätbebyggda områden är dock situationen en annan.

  När det finns hus i närheten, en väg eller ledningar, så måste man ta hänsyn till det. Det går inte att fälla ett träd rätt upp och ner eftersom det är både högt och tungt. Istället kräver en liknande situation något som kallas för sektionsfällning. Detta har vi på Wasa Trädfällning stor erfarenhet av eftersom flera av våra kunder befinner sig i bebyggda områden.

  Sektionsfällning innebär att vi tar oss upp i toppen av trädet. Naturligtvis använder vi den speciella utrustning och de verktyg som krävs för detta arbete. Där börjar vi såga av trädet uppifrån och ner. På detta sätt kan vi bättre kontrollera hela processen. Trädet tas ner i delar och inga byggnader eller bilar riskerar att bli skadade. Denna avancerade teknik har visat sig vara både säker och effektiv.

  Sektionsfällning ger mindre skador på grönytor och vårt mål är att alltid satsa på säkerheten samtidigt som vi undviker att dra ut på tiden. En kombination som alla våra kunder uppskattar.

  Vårda dina träd

  Du kan boka in en arborist från Wasa Trädfällning när som helst på året. Bland annat kan vi hjälpa dig med trädgårdsvård och beskärning. Ju mer du pysslar om dina träd och grönområden desto mer kan du ha nöje av dem. Flera av våra kunder är bostadsrättsföreningar och företag som ofta delar sina områden med andra personer. Alla mår bra av att det är grönt eller blommande utanför byggnaden. Men för att det verkligen ska vara till nytta måste det hållas efter regelbundet.

  Om du har några frågor eller funderingar är det bara att ta kontakt med oss. Vi svarar gärna på dina frågor och kan komma med goda råd om hur du ska sköta dina träd. Ibland är det inte mycket som behövs för att de ska bli snygga och sunda. Vid behov kan vi även göra en värdering för att se om träden verkligen är sjuka och det är aktuellt med trädfällning Värmdö. För om de börjar bli svaga kan de utgöra en risk. Om det verkar som att de kommer att ramla över huset nästa gång det stormar lite grand så kan det vara läge att fälla trädet först.

   

  Arborist Stockholm

  Vem ska bära in veden?

  Det blir ganska mycket virke och ris över när man fäller ett träd. Flera kubikmeter kan det bli beroende på vilken sorts träd och hur högt det är. Idag är det många som eldar med ved och därför vill behålla det virke som är användbart till detta. Andra föredrar att vi tar bort allt på en gång. Även detta är en av våra tjänster

  För att det ska gå så fort som möjligt att få bort denna stora mängd ris och ved har vi en lastbil som rymmer hela 30 kubikmeter. Dess griparm når ut långt så vi kan parkera lite längre bort. Med andra ord tar det inte lång tid innan din tomt är rensad.

  Om du vill kan vi också ta bort stubben på samma gång, inklusive stubbar som står kvar sedan tidigare. Det kan ju ha funnits en bra anledning till att behålla dem men nu vill du att marken ska bli jämn och fin. Vår maskin är liten men stark och smidig nog för att komma åt på lite svårare ställen.

  Stubben förvandlas till flis som du sedan kan behålla för framtida behov. Många blandar ut den med jord som fyllning i rabatter eller odlingsbäddar, eller strör den kring buskar eller träd för att täcka jorden och bibehålla fukt.

  Boka trädfällning utförd av arborist i Värmdö

  Wasa Trädfällning satsar alltså på miljö, kvalitet och säkerhet. Vår målsättning är alltid att du ska få det precis som du vill ha det. En rad med nöjda kunder är våra allra bästa referenser. Det finns inga träd som är så stora eller så små att vi inte kan ta oss an dem. Vi kan det mesta om träd, för det är något som vi verkligen trivs med och tycker är intressant.

  Varmt välkommen att höra av dig för att få hjälp av en kunnig arborist i Värmdö som är specialist på både trädfällning och olika former av trädvård!

  Nyttja RUT-avdraget vid trädfällning

  När du anställer Wasa Trädfällning för att utföra en trädfällning i Värmdö så har du rätt till att nyttja RUT-avdraget, vilket ger dig 50% rabatt på arbetskostnaden.