Trädfällning Vallentuna

Har du behov av hjälp med trädfällning i området kring Vallentuna? Wasa Trädfällning har de kunskaper och verktyg som behövs. Ett alternativ är att kontakta oss för rådgivning, prisuppgifter och liknande. Vill du hellre fundera på egen hand innan du väljer att ta kontakt finns här lite information och svar på frågor som kan vara till hjälp.

Vallentuna trädfällning

Vallentuna trädfällning

Bra och säker trädfällning i Vallentuna året runt

När det är dags att ta ner ett träd har du en del valmöjligheter. Att utföra en trädfällning det själv är oerhört svårt och krävande, många träd är riktigt stora och utsätter stor risk. Då är det bra mycket bättre att anlita en professionell trädfällnings firma. Någon som verkligen kan det här med trädfällning i Vallentuna

Det finns olika orsaker till att fälla träd. Du kanske tycker att de skymmer sikten från huset, eller att det ger allt för mycket skugga. Andra gånger kan det vara fråga om ett träd som börjar bli gammalt eller sjukt. Då är det lätt att det ramlar ner under en storm, vilket kan utgöra en stor risk. Men det kan lika gärna vara för att du vill bygga ett hus eller ändra på planteringen i din trädgård.

Erfarenhet av trädfällning i Vallentuna med omnejd

Wasa Trädfällning har nu hållit på med trädfällning i Vallentuna ett bra tag. Vi har stor erfarenhet av de flesta sorters träd och hur de kan fällas på allra bästa sätt. För oss finns det inget träd som är för stort, men inte heller något som är för litet. Kontakta oss gärna för att se vad vi kan erbjuda dig. Trädfällning Vallentuna har aldrig varit så enkelt för dig som nu.

Innan vi skickar ut vår kostnadsfria offert gör vi ett studiebesök. Ser på vilket träd det handlar om och hur det växer. Men vi ser också lite extra på omgivningarna. Att fälla träd handlar om säkerhet och kvalitet, i en oslagbar kombination. En av våra specialiteter är att ta ner träd som står i tätbebyggda områden. Där det är viktigt att ingenting ramlar ner på hus eller elledningar, parkeringsplatser eller liknande ställen.

Trädfällning Vallentuna

Det bästa sättet att fälla träd i Vallentuna

För att kunna klara av detta har vi utrustning och verktyg som tillåter oss att göra en sektionsfällning. Naturligtvis är det inte alltid läge för något liknande. Det går att ta ner ett träd på traditionellt sätt, nedifrån och upp, om det är gott om plats runt omkring. Men det är mest i skogspartier eller stora grönområden som vi väljer denna teknik.

Annars klättrar vi upp i toppen av trädet och börjar såga av det i mindre bitar. Detta tillåter oss att ha större kontroll, och är helt annorlunda än när trädet faller rätt ner. Istället så kommer allting ner utan att det är någon risk för närliggande byggnader. Snabbt och effektivt, det är verkligen en intressant metod. Med Wasa Trädfällning som satsar på säkerhet så är detta en av de bästa metoderna som finns.

Vård av träd och natur i Vallentuna

Samtidigt som vi kan det här med trädfällning i Vallentuna så är vi mycket medvetna om naturen runt omkring oss. Alla våra medarbetare har fått gå kurser och har grönt kort i miljövård. Hela tiden strävar vi efter att hitta nya sätt att göra vårt arbete ännu mer miljövänligt.

Men samtidigt som vi ser på den stora bilden så kan vi hjälpa dig ta hand om din trädgård eller trädbestånd. Fråga oss gärna om vilka tjänster vi tillhandahåller och hur vi kan bistå dig. Bland annat kan vi beskära dina träd och häckar. De trivs bra med att klippas ner då och då. Det gör dem tätare och snyggare. Vanligtvis är den bästa tiden för detta när sommarsäsongen är över.

Wasa Trädfällning kan också hjälpa dig med att blåsa bort alla löv. När hösten kommer verkar det som att alla löv faller ner på en gång. Vi tar hand om det hela för dig och forslar naturligtvis också bort avfallet. Berätta vad du vill ha gjort så kommer vi upp med en lösning för dig.

Vi kan också inspektera dina träd och mäta hur pass sunda de är. Det kan hjälpa dig i planeringen av din tomt. Samtidigt kan vi se om du måste boka in trädfällning i Vallentuna. Men det är inte alltid fallet. Eftersom vi är experter på träd så kan vi avgöra om det bara är något tillfälligt eller om trädet faktiskt är sjukt.

Trädfällning Vallentuna

Trädfällning Vallentuna

Bortforsling av ris och bråte efter trädfällning i Vallentuna

Det blir mycket ris och ved av ett stort träd som fälls. Om du vill så tar vi hand om allt samman. Forslar bort det så du slipper tänka mer på det. Vi har en stor lastbil som rymmer mycket, samt en kran för att kunna lyfta bort de tyngsta stockarna. Området blir rensat på nolltid så du äntligen kan komma igång med dina planer. Innan du vet ordet av har flera kubikmeter träd forslats bort.

Med vår smidiga maskin fräser vi även bort stubbar snabbt och effektivt. De förvandlas till flis som du kan använda till mycket. Som täckning över blomsterbäddarna eller för att luckra upp jorden. Om du inte har användning för flisen så forslar vi bort den tillsammans med allt annat,
inga problem för Wasa Trädfällning. Vi är här för dig som kund, det viktiga för oss är kommunikation med dig och en önskan att kunna lösa alla dina önskemål. Säg till om du har gamla stubbar på tomten eller om det bara är från det senast fällda trädet.

Vad är en arborist?

En arborist är en specialist på träd. Ordet arborist kan verka konstigt, men det kommer helt enkelt från det latinska ordet arbor, som betyder träd. En arborist arbetar med trädvård på olika sätt. Det innebär att ha fokus på att träd ska vara säkra, vackra, friska och få så bra förutsättningar som möjligt att leva länge utan problem. Ofta arbetar en arborist med att beskära eller fälla träd, men även andra former av trädvård ingår i yrket. Ibland kallar man arborister för trädfällare, men i själva verket är arborister mycket mer än så.

Vad har en arborister för utbildning?

Det finns olika vägar att gå för den som vill utbilda sig till arborist. En grundläggande utbildning finns på gymnasiets naturbruksprogram med inriktning på trädgård. Motsvarande utbildningar kan också finnas på Komvux som arbetsmarknadsutbildning eller som annan utbildning som riktar sig till vuxna. Dessa utbildningar ger de grundläggande kunskaperna, men man blir inte arborist fullt ut av dem. En möjlig väg för att bli arborist är att gå en grundläggande utbildning och sedan arbeta som lärling och komplettera kunskaperna med kortare kurser.

Läs mer om hur man blir en arborist här!

Arborist Vallentuna

Frågor och svar kring trädfällning i Vallentuna

Kan ni beskära alla typer av träd?

JA! Genom oss kan du få hjälp av en arborist i Vallentuna, med all den nödvändiga kunskapen som behövs för att beskära alla sorters träd på ett korrekt sätt. Vi utför gärna den här sortens arbete åt dig, så att du inte behöver oroa dig för att skada trädet eller utföra jobbet själv.

Kan ni ta bort alla typer av träd?

Vi utför alla sorters trädfällning i Stockholm. Det går bra att anlita oss ifall du vill bli av med ett träd, oavsett om det är stort eller litet, vuxit snett, blivit sjukt, skadat, eller om det finns några andra omständigheter som gör arbetet lite mer komplicerat.

Fräser ni stubbar i Stockholm?

Att fälla ett träd känns ofta inte som en helhetslösning på problemet – för vad ska man göra med stubben? Vill du inte ha stubben kvar på tomten kan vi fräsa bort den till dig. Vi kan även ta bort befintliga stubbar från tidigare fällda träd.

Kan ni ta hand om trädet efter fällningen?

Ja, vi kan ta hand om trädet efter fällningen. Vi forslar gärna bort allt material så att ni själva inte behöver tänka på det.

Får jag behålla riset efter trädfällning?

Föredrar du att behålla materialet själv efter ett arbete vi gjort hos dig går det självfallet också bra.

Går det att få RUT-avdrag vid trädfällning i Vallentuna?

Anlitar du någon för att beskära eller fälla träd, för att fräsa stubbar eller för att frakta bort träd och buskar kan du göra RUT-avdrag. Det krävs att arbetet görs vid ett hus du själv äger och bor i. Du kan sammanlagt göra 50 000 kronor i RUT- och ROT-avdrag under ett år. Det är bara på själva arbetskostnaden det går att göra RUT-avdrag.

Läs mer rom RUT-avdraget på skatteverket hemsida.

Boka in trädfällning Vallentuna redan idag

Vi jobbar med trädfällning och allt annat hela året runt. Det är därför lätt för dig att planera din trädgård eller grönområde. Flera av våra kunder är bostadsrättsföreningar, organisationer eller klubbar. Alla vet hur viktigt det är med träd och grönt i samhället. Det sprider trivsel och bidrar till en renare luft. Därför satsar många på att både plantera och underhålla det de redan har.

Wasa Trädfällning kan hjälpa både stora företag och helt vanliga privatpersoner. Fråga oss om våra tjänster så vi kan komma upp med en bra lösning för dig. Om du vill ha referenser kan vi ge dig en lång lista på nöjda kunder. Vi har lång och bred erfarenhet inom branschen, och den
bara växer för varje dag som går. Träd är något vi brinner för och som vi trivs att jobba med.

Därför kan du vara säker på att vi alltid kommer upp med ett bra avtal. Alla träd är en utmaning som vi gärna tar oss an.