Trädfällning i Nynäshamn

Du bör generellt inte fälla träd på din tomt, då träd skyddar mot kalla vindar, ger skugga och även syresätter luften. Dock kan det finnas goda skäl till att du behöver göra en trädfällning i Nynäshamn. Det kan bland annat vara att träd har fått röta, blivit skadat, är döende, angripet av insekter eller fått en sjukdom som kan sprida sig till andra träd. Det kan också finnas skäl att fälla ett träd om trädets rötter växer in i husgrunden eller vägar, står för nära en fastighet eller elledningar eller om du ska utföra en nybyggnation. När du ska fälla träd i Nynäshamn är det tryggt att kunna anlita en skicklig arborist i Nynäshamn som kan fälla trädet på ett säkert och korrekt sätt. Vi på Wasa Trädfällning jobbar med trädfällning i hela Stockholm och har fällt tusentals träd genom åren. Läs gärna våra fina recensioner och omdömen här!

Trädfällning i Nynäshamn

Trädfällning i Nynäshamn

Hur du fäller träd på ett säkert sätt

När du ska fälla träd själv behöver du ha en viss kunskap så att du kan planera vilken fallriktning som trädet ska ha så att det inte förstör egendom eller skadar personer i området. Det behövs en viss utrustning för att kunna fälla träd i en bestämd riktning, framför allt om fallriktningen skiljer sig från trädets naturliga fallriktning. Bland annat behöver du såga ut en tårtbit i trädstammen på den sida som trädet ska falla och sedan kapa stammen från motsvarande håll. Om trädet är högt kan det finnas behov av att du först klättrar upp i trädet och fäster en vajer så att du kan använda en vinsch som hjälper dig att få trädet att falla i den planerade fallriktningen. Tänk också på att om det finns närliggande träd finns en risk att trädet du fäller slår i dessa träd och därmed ändra fallriktningen.

 

Egen säkerhet vid trädfällning

Utöver att du behöver tänka på säkerheten för personer, egendom, fastigheter, elledningar och vägar i området behöver du även tänka på din egen säkerhet. Du bör veta hur du ska handskas med en motorsåg, så att den inte skjuter ifrån och skadar dig, och du bör ha skapat en reträttväg bakom trädet. Du bör också vara uppmärksam på att trädet inte faller mot en exempelvis stor sten så att trädets rot vräks upp, vilket kan skada dig eller närliggande fastigheter. Om du känner minsta osäkerhet inför fällandet av ett större träd bör du anlita en arborist i Nynäshamn som har den utbildning och erfarenhet som krävs för att utföra en säker trädfällning i Nynäshamn.

 

Anlita en skicklig arborist i Stockholm

När du vill få hjälp med din trädfällning av en arborist i Nynäshamn kan vi på Wasa Trädfällning erbjuda dig utbildade och certifierade arborister. Våra arborister har en lång erfarenhet inom trädfällning och trädvård vilket innebär att de är experter på trädsäkerhet, även då det gäller komplicerad trädfällning i tätbebyggt område. Det gör att du kan vara trygg och säker med att din trädfällning kommer att utföras på ett korrekt sätt utan några risker för skador. Vi kan också erbjuda dig andra tjänster i samband med trädfällning som exempelvis bortforsling av grenar, stamdelar och stubbfräsning. Om du anlitar oss som privatperson har du möjlighet att använda RUT-avdraget. Det betyder att du erhåller 50 procent av våra arbetskostnader tillbaka.

Arborist i Nynäshamn

Arborist i Nynäshamn

Kontakta Wasa Trädfällning

När du vill få professionell hjälp med trädfällning i Nynäshamn är du välkommen att kontakta oss på Wasa Trädfällning. Wasa Trädfällning utför uppdrag åt både privatpersoner och företag i hela Stockholms län. Våra arborister är certifierade inom trädvård och trädsäkerhet och har fällt tusentals träd genom åren. Ingen trädfällning är för komplicerad för oss. Vi har den kunskap som krävs för att kunna utföra alla typer av trädfällningar, även då trädet står mycket illa till. Du kan använda kontaktformuläret på vår hemsida för att boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan inspektera de träd som du vill fälla och ge tips och råd kring trädfällningen. Offert får du direkt på plats med ett konkurrenskraftigt pris.