Trädfällning Huddinge

Vi på Wasa Trädfällning är experter på vårt yrke och våra arborister jobbar mycket med trädfällning i Huddinge.

Kontakta oss idag, så har du möjlighet att få ett kostnadsfritt hembesök där vi ser över förutsättningarna på plats & ger dig ett prisförslag. 

Få ett kostnadsfritt hembesök

Vi åker ut och gör en rättvis bedömning och lämnar en offert direkt på plats, kostnadsfritt!

  Har du planer på att bygga nytt eller bara önskar att få en större fri yta på tomten? Hos oss på Wasa trädfällning finner du alla lösningar till det som står i vägen för dina drömmar.

  Vi är specialiserade inom träd, vilket också är vårt huvudsakliga intresse, men vi kan även hjälpa dig med andra områden inom det gröna – förslagsvis din trädgård. Vår strävan är att allt utförande ska vara så säkert och effektivt som möjligt.

  För att du som kund ska känna dig i trygga händer garanterar vi service av högsta kvalitét anpassat efter ditt behov och dina önskemål.

  En av våra arborister

  Ta hjälp utav professionella arborister

  Träd är en viktig del av samhället. De är livsviktiga för fotosyntes och luftrensning. Men framför allt så är de vackra och inspirerande. Det är en skatt som de flesta uppskattar och tar hand om. Men ibland så står faktiskt ett träd i vägen.

  Det kanske skymmer sikten från köksfönstret eller så ger det allt för mycket skugga. Ett litet träd kan ju växa till sig och bli nog så högt.

  Samtidigt så kan ett stort träd utgöra en fara om det blåser eller stormar. Eller så planerar du att bygga nytt, alternativt bygga till ditt befintliga hus. Då kan det också vara läge med trädfällning Huddinge.

  För även om träd är härliga att ha på tomten så måste de passa ihop med allt det övriga.

  Wasa Trädfällning är specialister på att fälla träd i tätbebyggda områden. För om det står nära ett hus, elledningar eller något annat värdefullt så går det inte att fälla det på traditionellt sätt. Istället har vi utrustning som tillåter oss att sektionsfälla trädet.

  Detta innebär att vi klättrar upp i toppen och tar ner det bit för bit. Eftersom ett träd kan bli lika högt som ett femtonvåningshus så förstår man hur viktigt det är att dela upp det hela. 

  Proffsig trädfällning i Huddinge

  Naturligtvis kan vi också fälla träd på vanligt sätt också. Det fungerar bra i skogsmarker eller större grönområden. Då försöker vi alltid lägga det i trädets egen växtriktning, om det inte ligger något hinder i vägen för det.

  Wasa Trädfällning ser alltid efter de bästa lösningarna. Vi har jobbat i många år med träd och fällning, och har därför en bred erfarenhet.

  Ta gärna kontakt med oss, oavsett var det träd står som du vill ta bort. Vi kommer på besök och inspekterar situationen, och sedan ger vid dig en kostnadsfri offert.

  Om du har några speciella önskemål eller funderingar så tar vi med dem i beräkningen.

  Du kan lita på att vi alltid respekterar din tomt och egendom. Vi jobbar snabbt och effektivt. Hela tiden med samma för oss lika självklara kvalitet och säkerhet.

   

  Trädfällning med hjälp utav lyftkran i Huddinge

  Utbildade Arborister i Huddinge 

  Vi på Wasa Trädfällning är verkligen stolta över våra kunniga Arborister som jobbar i Huddinge med omnejd. Vi har valt att satsa på kvalitativ utrustning och säkerhet på varje trädfällning i vi utför.

  Vi vill att varje kund ska känna sig trygg när de anlitar en arborist för sin trädfällning i Huddinge och Stockholm i stort.

  Har du möjligtvis ett projekt du vill att någon av våra arborister ska komma ut och kolla på så får du gärna skriva in till oss vi vår hemsida. 

   

  Traditionell trädfällning och sektionsfällning

  För träd som är placerade på skogsmarker eller på grönområden fria från närliggande objekt är det mest effektiva alternativet att utföra en traditionell trädfällning.

  Som namnet säger, innebär detta att trädet beskärs längst ner vid stammen och fälls till marken i ett och samma ögonblick. Vid denna typ av utförande försöker vi få trädet att fällas i sin egen växtriktning. Trädfällning enligt den här metoden är väldigt effektiv och marken lämnas fri kort därefter.

  Det är vanligt att träd står i vägen eller föra nära andra föremål. Kanske skymmer trädet sikten eller du har planer på att bygga ut huset, i dessa fall är inte den traditionella trädfällningsmetoden lämplig.

  Istället utför vi trädfällning enligt något som kallas för sektionsfällning. Sektionsfällning innebär att trädet skärs av i etapper från toppen och nedåt.

  Slutligen finns endast stubben kvar. Den här metoden kan användas i alla sammanhang och risker som att trädet fälls fel över hus eller andra objekt närliggande är mycket mindre. I samband med din konsultation utvärderar vi situationen och ser vilken metod som passar dig bäst.

  Tveka därför inte att kontakta oss och låt någon utav våra arborister hjälpa till att planera din kommande trädfällning. Vi erbjuder kostnadsfria offerter i hela Stockholmsområdet.

  Ta hjälp av oss med bortforsling och stubbfräsning

  Att behålla stubben eller inte är nästa fråga att ställa sig efter en trädfällning. Vi på Wasa trädfällning utför stubbfräsning, vilket innebär att vi fräser bort stubben som är kvar till flis.

  Vi arbetar med smidiga maskiner som gör det möjlig att komma åt i alla möjliga vinklar. Stubbfräsning är något vi kan hjälpa till med även om trädfällningen gjorts sedan långt innan.

  Flisen som blir över går bra att beblanda med jord för att täcka i rabatten eller använda som bränsle i braskaminen. Om du själv inte vill ta hand om flisen erbjuder vi oss att frakta bort den, allt är helt anpassat efter dina behov och önskemål.

  Glöm inte bort att nyttja RUT-avdraget

  Visste du att det går bra att använda RUT-avdraget i samband med din trädfällning? RUT-avdraget kan leda till en rejäl prisreduktion. All information du behöver går vi igenom i samband med din konsultation.

  Arbetet efter trädfällningen (stubbe, flis, maskiner)

  Det är en hel del arbete kvar efter en trädfällning Huddinge. Vi kan fräsa bort stubben och göra flis av den. Detta kan du sedan använda som fyllning eller för att täcka över dina rabatter.

  Naturligtvis kan vi också ta bort gamla stubbar från träd som inte vi själva fällt. Våra maskiner är smidiga och kan komma åt så gott som överallt. När vi är klara så kan du sätta igång med omplantering eller vad du än planerat för platsen.

  Om du önskar så transporterar vi bort hela det träd som fällts. Vare sig det är stort eller litet så tar det inte alls så lång tid. Vi har en rymlig lastbil med en lång griparm. Det tar bara några dagar så är allt bortforslat.

  Naturligtvis kan du välja att själv ta hand om ved eller andra delar av trädet som du vill behålla. Det är helt upp till dig, men vi har resurserna för att ge dig en komplett tjänst.

  Underhåll av träd och grönområden i Huddinge

  Som en del av underhållet kan träd behöva beskäras. Dels gör det kronan tätare, när nya skott får en chans att komma fram. Om kronan är allt för buskig, å andra sidan, kan den behöva gallras ur. Allt detta kan vi ta hand om.

  De flesta träd mår bäst av att beskäras någon gång under den kallare årstiden. Från höst till tidig vår är den stora säsongen. Exakt vilken månad som är bäst kan bero på arten. Fråga oss gärna så kommer vi med förslag.

  Dina träd kommer att se snygga och fräscha ut. De är trots allt en viktig del av designen på trädgården.

  Vi kan också ta hand om underhållet av din trädgård eller grönområden rent allmänt. Flera av våra kunder är bostadsrättsföreningar och företag som har lite grönt runt fastigheterna. Alla mår bra av att ha träd i sin omgivning.

  De gör att luften blir renare, samt avger det så viktiga syret. Samtidigt så är de vackra att se på.

  Många tycker om att blanda olika sorter för att alltid ha grönska i olika nyanser och höjder. Om du har tur och det redan finns träd på tomten så kan de trimmas och bli riktigt vackra. Annars kan det vara läge att plantera.

  Välj gärna en variation av sorter, en del växer snabbare medan andra blir högre med tiden.

  Vi på Wasa Trädfällning har många nöjda kunder

  Vi på Wasa Trädfällning månar om våra kunder. Vårt mål är att du ska bli nöjd med din trädfällning Huddinge. Berätta vad du förväntar dig av uppdraget så kommer vi att skräddarsy en lösning.

  Hela tiden så är kommunikationen viktig och vi rättar oss efter dina åsikter. När du får din kostnadsfria offert så kan du bestämma dig för om något ska läggas till eller tas bort.

  Om du önskar så kan du få ett helt paket så att säga. Vi fäller ditt träd, vare sig det kan göras på vanligt sätt eller genom att dela upp det i sektioner. Sedan fräser vi bort stubben så att marken blir redo för allt nytt.

  Till sist så transporterar vi bort det som blir över. Ris, grenar och trädet så att du slipper tänka på någonting.

  Trädfällning i Huddinge är något vi trivs med och har sysslat med under lång tid. Det har gett oss en djup kännedom om olika sorters träd och hur de ska behandlas. Vi kan därför underhålla dem, bland annat genom att beskära dem till rätt tid.

  Och när det är dags att fälla ett träd så har vi alla de redskap och utrustning som behövs för att göra det snabbt och smidigt.

  Några av de allra vanligaste frågorna vi får från våra kunder:

  Hur fungerar det kostnadsfria hembesöket?

  Vi kommer ut till er på plats och inspekterar förutsättningarna för det arbetet ni vill få gjort. Därefter kommer vi med ett prisförslag, ofta direkt på plats. Hembesöket är kostnadsfritt och icke bindande.

  Vad kostar en trädfällning?

  Priset för att fälla ett träd varierar och avgörs utav flera faktorer såsom storlek och förutsättningarna på plats. Det är därför vi erbjuder hembesök, så att du kan få ett skräddarsytt pris efter dina förutsättningar!

  Jobbar ni med trädfällning i Huddinge?

  Ja. Wasa Trädfällnings huvudkontor ligger i Enskede och vi arbetar ofta med trädfällningar i Huddinge.

  Nyttja RUT-avdraget vid trädfällning

  När du anställer Wasa Trädfällning för att utföra en trädfällning i Huddinge så har du rätt till att nyttja RUT-avdraget, vilket ger dig 50% rabatt på arbetskostnaden.