Trädfällning Haninge

Vi på Wasa Trädfällning är kunniga arborister som är experter på allt som är relaterat till träd. Vi jobbar med trädfällning i Haninge med endast utbildade arborister.

Kontakta oss idag, så har du möjlighet att få ett kostnadsfritt hembesök där vi ser över förutsättningarna på plats & ger dig ett prisförslag.

Få ett kostnadsfritt hembesök

Vi åker ut och gör en rättvis bedömning och lämnar en offert direkt på plats, kostnadsfritt!

  Går du i tankar att ta hjälp med trädfällning eller har funderingar kring hur trädfällning går till? Oavsett vad ska vi på Wasa trädfällning vara ditt naturliga val. Vi har valt att specifikt specialisera oss på trädfällning i Haninge kommun. Vårt huvudsakliga intresse är träd, men vi kan även hjälpa dig med andra områden inom det gröna, exempelvis din trädgård. Målsättningen är alltid att allt utförande ska vara så säkert och snyggt som möjligt. Vi garanterar service av högsta kvalité för att du som kund ska känna dig i trygga händer.

  Vi har erfarenhet av en säker och ansvarsfull trädfällning i Haninge

  Att utföra en trädfällning för träd som väger flera ton och är upp mot 30-40 meter höga är ingen enkel uppgift för våra arborister. Det finns många viktiga aspekter att tänka på vid utförandet. Hus, elledningar eller andra saker i omgivningen får inte komma till skada. Ta därför hjälp av oss på Wasa trädfällning så utför vi en konsultation och utvärderar situationen för att komma upp med den bästa tänkbara lösningen för din trädfällning i Haninge.

  Ta gärna del av oss på Wasa Trädfällning genom att läsa våra referenser och omdömen från tidigare arbeten.

  Olika metoder för en trädfällning i Haninge

  Med hjälp av utrustning specialiserad för att kunna fälla träd i även de mest komplexa situationerna, minimerar vi de absoluta säkerhetsriskerna. När vi utför trädfällning i Haninge anpassar vi oss efter två olika metoder beroende på situation. Den första metoden kallas för traditionell trädfällning, och som namnet säger, innebär detta att trädet fälls i sin helhet då det beskärs längst nere vid stammen. Denna metod går endast att utföra i skogsområden eller andra områden som är obebyggda och fria från närliggande föremål.

  Den andra metoden kallas för sektionsfällning, detta innebär att trädet skivas i etapper uppifrån och ned, allt för att våra arborister ska ha full koll på hela processen. Risker som att träd fälls fel över hus eller el-ledningar blir betydligt mindre enligt denna metod. Steg för steg kortas trädet ned och kvar finns endast stubben. Denna metod kan användas i princip var som helst då inget i närheten på samma sätt kan komma till skada. Vilken metod som passar bäst för din trädfällning i Haninge kan vi gemensamt komma fram till vid en konsultation. Tveka därför inte att kontakta oss och låt någon utav våra arborister hjälpa till att planera din kommande trädfällning. Vi erbjuder kostnadsfria offerter i hela Stockholmsområdet.

  Bortforsling och stubbfräsning efter din trädfällning

  Efter en trädfällning blir det en hel del ved och ris att ta hand om. Vi på Wasa trädfällning hjälper till med bortforsling av resterna då det kan vara ett omfattande arbete om du inte vill ta hand om allt detta själv. Vi har rymliga lastbilar med långa kranar som gör det möjligt att komma åt och lyfta resterna även på de mest svåråtkomliga platserna. Ytan lämnas kort därefter helt fri och är redo för utbyggnad, nyplantering eller andra projekt som du har planerat.

  En ytterligare sak att ta hänsyn till efter en trädfällning är om det kan det vara aktuellt att fräsa bort stubben. Vi på Wasa trädfällning erbjuder att i samband med trädfällningen fräsa bort stubben med hjälp av moderna maskiner som kommer åt i de mest komplexa områdena. Vid en stubbfräsning förvandlas stubben till flis som sedan kan användas som utfyllnad i jorden eller som bränsle i braskaminen. Självklart erbjuder vi att ta hand om flisen i samband med att övriga rester av trädet fraktas bort. Allt är helt anpassat efter dina önskemål.

  Trädbeskärning och trädgård i Haninge

  Förutom att vi hjälper till med trädfällning, stubbfräsning eller annat arbete inom trädgård hjälper vi även till med andra viktiga saker som har att göra med träd eller skötsel. Det är viktigt att ta hand om träden så att de håller sig friska, därför kan det vara en god idé att ta hjälp av oss på Wasa trädfällning med beskärning av träden. Det är vanligt med beskärning efter den varma årstiden då träden inte är fulla med sav. Förutom att låta träden hålla sig vackra kan det också vara aktuellt att begränsa höjden genom att beskära toppgrenarna.

  Som nämnt utför vi även tjänster inom trädgård. Vad är inte bättre än en vacker trädgård där du slipper allt jobb med att själv hålla efter. Det är inte bara privatpersoner som är kunder till oss utan även bostadsrättsföreningar, företag eller andra organisationer. Tveka inte att kontakt oss för den bästa lösningen för dig.

  Vi hjälper privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar med trädfällning i Haninge

  Wasa Trädfällning är det naturliga valet när du vill ha något utfört med dina träd. Bland våra kunder har vi både privatpersoner, bostadsrättsföreningar, skogsägare och andra trädägare. Vårt intresse är träd, och det är något vi har specialiserat oss på. Men vi kan också ställa upp och hjälpa dig med annat som har att göra med det gröna, som din trädgård. Fråga oss om det är något du vill få gjort. Vårt mål är att ta hand om dina träd och din tomt på allra bästa sätt. Detta kan inkludera trädfällning Haninge, men även en rad med andra saker. Vi kan också forsla bort det som blir över efter avslutat arbete. Det tar inte mer än några dagar, eftersom vi har både lastbil och kran i rätt storlek som underlättar uppgiften. Kom ihåg att trädfällning faller under RUT-avdraget vilket kan ge dig en rejäl prisreduktion. Säg bara till så inkluderar vi det redan på fakturan.

  https://www.wasatradfallning.se/wp-content/uploads/2019/07/Trädfällning-Haninge-768x1024.jpg

  Undvik de säkerhetsrisker vid trädfällning i bostadsområde

  I många områden ligger husen tätt bredvid varandra. Träden står också ofta i närheten av parkeringar eller så går det elledningar över dem. Vid dessa tillfällen kan det vara lite svårt med traditionell trädfällning Haninge. Vanligtvis försöker vi fälla träden i den riktning de växer, eftersom de då faller ner lättare. Men om det finns risk för skador får vi klättra upp i trädet istället. Det är en beprövad teknik som är speciellt utformad för tätbebyggda områden. Wasa Trädfällning har en speciell utrustning för att kunna fälla träd i knepiga situationer. Istället för att bara fälla det rätt ner så tar vi det i etapper. Vi skivar av trädet uppifrån och kan på det sättet ha full kontroll över processen. Ingen risk att trädet faller över en ledning eller på ett hus. Steg för steg så blir det kortare tills bara stubben finns kvar. Den fräser vi bort allra sist så att du får en helt jämn mark. Detta sätt att fälla träd på har visat sig vara säkert och effektiv. Naturligtvis tar det lite längre tid eftersom trädet kommer ner i bitar. Men vi har alla den utrustning som krävs för att utföra jobbet så snabbt som möjligt. Detta kopplat med vår kunskap och erfarenhet gör att trädet snabbt är fällt. Det viktiga i sammanhanget är ju säkerheten. Med tanke på hur stort och tungt ett träd är så får det absolut inte falla åt fel håll. 

  Underhåll dina träd i Haninge komun

  Det är helt normalt att träd räknas som rikedomar i ett land där skogarna sträcker sig flera mil. Men även i en helt vanlig trädgård så är träden en värdefull tillgång som du bör ta hand om. De är inte bara vackra att se på, även om det är en stor anledning till att bevara dem. Träden ger oss syre. Ju fler träd som finns i ett område, desto renare blir luften. Samtidigt så fungerar de som ett vindskydd, gärna i kombination med höga buskar. Du kan också få skydd från solen. Även om det är skönt med lite värme så kan det bli för mycket direkt solljus utan träden runt omkring oss. Vi på Wasa Trädfällning kan ta hand om underhållet av dina träd. Dels kan vi vara till hjälp när du vill gallra ut, men även regelbundet sköta om dem. En del träd mår bra av att beskäras. Det ska helst inte göras på sommaren, eftersom saven då står högt upp i träden. Vissa träd är det bäst att skära ner på hösten, medan du kan vänta till senvinter eller vår med andra. Fråga oss om råd ifall du inte vet när det är bästa tiden för dina träd.

  Fräs bort stubben när trädfällningen är genomförd

  I samband med trädfällning Haninge så brukar det vara aktuellt med bortfräsning av stubben. Wasa Trädfällning har moderna maskiner som gör att vi kommer åt på de mest svåråtkomliga platser. De är smidiga och effektiva, stubben förvandlas till flis. Detta kan sedan användas som täckbark eller som utfyllnad av jorden. Om du inte vill ha något kvar så tar vi med oss det samtidigt som vi forslar bort alla andra delar av trädet. Det är helt upp till dig om du vill behålla flis och ved eller om vi ska ta hand om precis allting. Vi respekterar våra klienters egendomar och försöker vara så diskreta som möjligt.

  Hjälp med dina viktiga träd

  Innan vi på Wasa Trädfällning ger dig en kostnadsfri offert så besöker vi platsen för att göra en utvärdering. Vid behov så ger vid dig olika alternativ, så att du kan välja den bästa lösningen för trädfällning Haninge. Ställ så mycket frågor du vill. Det är din tomt och dina träd, och vi är här för att hjälpa till. Du kan lita på att vi jobbar snabbt och effektiv, inom de tidsramar vi har avtalat om. Efteråt forslar vi bort allt avfall, om du inte vill behålla något själv. Tack vare vår stora erfarenhet inom trädvård kan vi alltid komma upp med en lösning som passar dig. Inga uppgifter är för små för oss, allt som har att göra med träd är vår specialitet. Kontakta oss gärna för en pratstund. Vi hänvisar gärna till tidigare uppdrag och kan ge dig referenser. Nöjda kunder är det bästa vi vet och det finns en hel rad med dem. Efter flera år inom branschen har vi en bred erfarenhet och djup kunskap om trädfällning.

  Gratis offert och ett kostnadsfritt hembesök

  Om du vill fälla träd kanske lika högt som ett flervåningshus är det viktigt att anlita rätt hjälp. För att få det bästa möjliga resultatet av din trädfällning rekommenderar vi ett personligt möte med konsultation. Tveka inte att kontakta oss på 08 – 39 99 39 för att boka ett kostnadsfritt hembesök, få en gratis offert eller om du bara vill veta mer om oss och vår trädfällning i Haninge.

  RUT- avdrag i samband med din trädfällning

  Visste du att det går bra att använda RUT-avdraget i samband med din trädfällning? RUT-avdraget kan leda till en rejäl prisreduktion. All information du behöver går vi igenom i samband med din konsultation.

  Nyttja RUT-avdraget vid trädfällning i Haninge

  När du anlitar Wasa Trädfällning för att utföra en trädfällning i Haninge så har du rätt till att ta del av RUT-avdraget som ger dig 50% avdrag på arbetskostnaden.