Trädfällning Älvsjö

Funderar du på att ta ner ett träd du länge känt varit placerat i vägen eller bara har funderingar om hur trädfällning går till?
Hos oss på Wasa Trädfällning finns endast kunniga arborister med hög kompetens och rätt erfarenhet till att utföra en säker trädfällning. Säkerhet och kundnytta är vår högsta prioritet, tillsammans med dig gör vi en utvärdering och planering där vi ser till att din trädfällning i Älvsjö blir både säker och effektiv. Vår ambition är att ge bästa möjliga service därtill att du som kund ska känna dig i trygga händer.

Bästa tipsen för en säker och ansvarsfull trädfällning i Älvsjö

Det är inte så lätt att fälla ett träd. Speciellt inte när det kan vara lika högt som ett femton våningars hus. Då vill du vara säker på att du är i de rätta händerna och att ingenting sker med ditt hus eller annat som kan finnas i närheten. Därför gäller det att planera för en riktigt säker och effektiv trädfällning i Älvsjö. Våra arborister är kunniga och har den utbildning som krävs. Vi har även goda referenser och omdömen från våra tidigare arbeten då vi alltid sätter säkerheten och kunden i första hand.

Arborist Älvsjö

Vi har erfarenhet av trädfällningar och beskärningar i Älvsjö

Wasa Trädfällning har länge sysslat med träd och trädgård, och då framför allt med trädfällning och beskärning. Detta innebär att vi redan träffat på så gott som varje situation och vet precis hur du fäller ett träd. Något vi aldrig ger avkall på är säkerheten. Både för oss själva, folk runt omkring oss samt eventuell bebyggelse samtidigt så ser vi till att kvaliteten på vår trädfällning Älvsjö förblir hög. Du kan lita på att allting sker korrekt och att din tomt samt fastighet respekteras.

Om du har ett träd som behöver fällas så kontakta oss gärna för en kostnadsfri konsultation. Vi kommer ut och kollar på plats vad som behöver göras. Sedan skickar vi dig en kostnadsfri offert så att du kan bestämma dig. Ibland kan det finnas flera olika alternativ för vad som kan göras och då presenterar vi dig med de olika möjligheterna.

Innan du bestämmer dig för att fälla ett träd kan vi se lite närmare på det. Det kanske inte är sjukt eller gammalt, vilket är en vanlig anledning till att det måsta tas ner. Vi kan också komma med goda råd om du är i planeringsstadiet. Vissa träd växer fortare än andra medan andra sorter kan bli mer utbredda.

beskäring älvsjö

Det viktiga med beskärning av träden

Naturligtvis kan du alltid fråga oss om andra saker som har att göra med träd och dess vård. Det är ju inte alltid som du vill ta ner ett träd. Med rätt skötsel kan de sprida glädje i bra många år. Ofta så är det ju på grund av andra omständigheter som det blir aktuellt med trädfällning Älvsjö. Att du ska bygga ut huset eller sätta upp ett nytt. Kanske har trädet blivit en fara, om det står allt för nära huset kan det bli en risk vid eventuella stormar.

Många träd blir snygga om du beskär dem. Detta görs vanligtvis efter den varma årstiden, när de inte längre är fulla med sav. Genom att hålla efter dem kommer kronan att bli lummig och vacker. Du kan också begränsa höjden på trädet genom att skära av toppgrenarna. Eftersom träd är en sådan viktig del av samhället är det viktigt att ta hand om dem. De förser oss med skugga och skydd mot vädret, samt rensar luften från många föroreningar.

Vi kan också stå till tjänst med trädgårdsvård, inte bara när det kommer till träd. Flera av våra kunder är privatpersoner, men också bostadsrättsföreningar, företag eller organisationer. Alla trivs med lite grönt omkring sig men det kan vara ganska mycket jobb att hålla efter det hela. Fråga oss gärna om vilka tjänster vi kan tillhandahålla så kommer vi upp med en lösning.

Olika metoder för trädfällning i Älvsjö

Vi på Wasa Trädfällning har utvecklat olika metoder för att fälla träd. Dels kan vi göra det den traditionella vägen. När du sågar av trädet längs ner på stammen och viker det i sin fulla längd ner på marken. Denna metod använder vi främst i skogen eller på andra ställen där det är gott om plats. Däremot så fungerar den inte i bebyggda områden, eftersom det då finns en risk att förstöra hus, parkeringar, elledningar eller vad än som finns i närheten.

På dessa ställen utnyttjar vi istället sektionsfällning, en metod som visat sig vara mycket effektiv. Det handlar om att skiva trädet i bitar och forsla ner dem en i taget. Vi börjar från toppen och tar oss sedan neråt. Med denna form av trädfällning i Älvsjö har vi full kontroll över trädet hela tiden. Ingen risk att det ramlar ner på något eller någon.

Naturligtvis krävs det speciella verktyg och utrustning för att kunna fälla träd. Både den så kallade vanliga metoden samt när vi gör det i sektioner. Förutom att ha allt som krävs för säker trädfällning så har Wasa Trädfällning också en djup kunskap och stor erfarenhet av dessa metoder. Som vi alltid säger så finns det inget träd för stort eller litet för att vi ska kunna ta oss an det.

Trädfällare från Wasa Trädfällning

Trädfällare från Wasa Trädfällning

Det viktiga arbetet efter trädfällningen

Om du ska plantera nytt eller bygga ut så måste marken vara jämn och fin. När trädet väl har fällts så blir det en hel del ved och ris att ta hand om. Med tanke på hur många kubik ett stort träd kan ge så förstår man att det är ett stort arbete.

Vissa av våra kunder vill ta hand om all ved själva. Men de flesta vill att vi forslar bort i alla fall ris och grenar. Med vår rymliga lastbil krävs det inte många rundor för få med flera träd. Vi har också en lång kran för att komma åt överallt och lyfta in virket. Vanligtvis är marken fri inom ett par dagar.

Som en del av det hela kan Wasa Trädfällning också fräsa bort stubbarna. Dels de som blir över när vi själva fäller träden, men också andra som du har på din tomt. Även för detta ändamål har vi en bra maskin som kommer åt så gott som överallt. Den är lätt och smidig, samtidigt som stubben effektivt tas bort.

Hela stubben förvandlas till flis som du sedan kan använda till andra saker. Kanske strö över dina blomsterbäddar eller ha som jordutfyllning. Säg bara till om du inte vill behålla den så fraktar vi bort flisen tillsammans med allt annat. När vi är klara är marken redo för nyplantering eller andra projekt som du har planerat.

Våra kunniga arborister utför säker och ansvarsfulla trädfällningar i Älvsjö

Det finns många viktiga aspekter att ta hänsyn till när det kommer till att fälla träd upp till flera meter höga. Trädet kan vara gammalt, sjukt eller vara placerat föra nära föremål där det kan orsaka skada. Detta är bara några av flera vanliga anledningar till att en trädfällning kan bli aktuell. Vi på Wasa trädfällning har lång erfarenhet inom trädfällning och beskärning då vårt fokusområde sedan lång tid tillbaka varit just dessa. Våra arborister är väl bekanta med olika situationer eller olika sorters trädfällningar. Kontakta oss om du har ett träd som behöver fällas så utför vi en konsultation där någon utav våra arborister kommer ut på plats och utvärderar din situation. Därefter sammanställer vi en kostnadsfri offert anpassad efter ditt behov.

Ta gärna del av oss på Wasa Trädfällning genom att läsa våra referenser och omdömen från tidigare arbeten.

 

Trädfällning Älvsjö

Trädfällning Älvsjö

 

Hur fungerar RUT-avdraget vid trädgårdsarbete?

Trädfällning, stubbfräsning och beskärningar ingår i RUT-avdraget. Detta innebär att du har möjligheten att dra av 50 % av arbetskostnaderna. Observera att det gäller arbetskostnader, inte materialkostnader. Genom att utnyttja RUT-avdraget kan du få en mycket lägre faktura på arbetet så att kolla upp hur du ligger till rent skattemässigt för din kommun. Du kan även ringa oss på 08 – 39 99 39 för djupare förståelse för RUT-avdraget. Ska du använda avdraget måste du äga tomten och bo på adressen.

Återställning av tomten och markarbete i direkt samband med trädfällningen faller inom RUT-avdraget det också.

Erfarenhet inom trädfällning i Älvsjö

Vi har som sagt träffat på de flesta sorters träd. En del växer rakt upp medan andra är krokiga eller buskiga. Det är inte svårt för oss på Wasa Trädfällning att komma upp med den bästa lösningen för dina träd. En som sär säker, effektiv och laddad med kvalitet. Kontakta oss gärna för närmare information eller frågor. Vi finns här för dig, ring eller mejla oss redan idag.

Wasa Trädfällning erbjuder kostnadsfritt hembesök i Älvsjö

Är du ute efter att fälla större träd eller beskära ett äppelträd så kan vi på Wasa Trädfällning hjälpa till. Vi rekommenderar ett personligt möte för konsultation för bästa möjliga resultat, så tveka inte att kontakta oss på 08 – 39 99 39 för att boka ett kostnadsfritt hembesök.