Beskära björk av arborist i Stockholm

Beskär björk

Beskär björk

En del av trädvård är att regelbundet beskära träd i din trädgård. Björken är ett av våra mest omtyckta lövträd med vit- och svart fläckig stam samt vackert ljusgrönt bladverk. En del arter är stora och upprättstående medan några arter har vackert hängande grenar. Björkar behöver inte beskäras till skillnad från en rad andra träd men om du vill beskära en björk i din trädgård är det viktigt att detta utförs på rätt sätt. Undrar du hur trädfällning i Norrtälje av arborist går till, vänligen fyll i kontaktformuläret på vår hemsida.

  • Björkar behöver inte beskäras med det går att beskära dem.
  • Var noggrann så att du inte beskär en björk för mycket.
  • Röta kan bildas om du beskär stora och grova grenar på en björk.
  • Beskär björkar under JAS-perioden.

Att tänka på när du beskär en björk

Kontakta en kompetent expert på trädfällning i Stockholm om du är osäker på hur du ska beskära en björk. Utbildade arborister har erfarenhet och gedigna kunskaper om hur mycket en björk kan beskäras och när arbetet kan utföras så att trädet inte skadas. Det är viktigt att inte ta bort för mycket eller att plocka bort grova grenar. Det är risk för röta och nedbrytning av veden i trädet om stora och tjocka grenar beskäras. Fyll i vårt kontaktformulär på vår hemsida för mer information.

Kunskaper om trädets anatomi, fysiologi såväl som funktion är viktigt när du beskär en björk. Björken kan om den beskärs fel dö. En björk ska beskäras under rätt period och det är enormt viktigt att inte skada barken eftersom bortskavd näv inte kan återbildas. Björkar är blödare vilket innebär att de blöder eller savar. Blödning innebär att det är ett konstant flöde av sav. För att undvik att trädet blöder beskärs det under JAS-perioden då flödet av sav är minst – JAS-perioden är månaderna juli, augusti och september.

Varför beskära en björk?

Det finns flera anledningar till att du önskar beskära en björk som säkerhet och estetik. Du vill kanske plocka bort grenar som är döda eller för stora. En utbildad arborist kan besvara dina frågor och funderingar när det gäller beskärning av björkar. På vår hemsida finns ett kontaktformulär som är smidigt att fylla i. Wasa trädfällning är specialister på trädfällning och beskärning av träd. Vi kan hjälpa dig med att beskära björkar på ett säkert och estetiskt sätt så att du kan fortsätta att njuta av trädet.

Om du saknar kunskaper om hur du beskär björkar är det inte lätt alltid lätt att ge dina björkar bästa möjlig vård. Ibland kan det vara önskvärt att beskära en björk under fel period och en björk kan klara av en mindre beskärning som görs under fel period. En arborist kan titta på din björk och diskutera olika lösningar för hur din björk beskärs på bästa möjliga sätt. Fyll i vårt kontaktformulär på vår hemsida så kommer du i kontakt med våra arborister här på Wasa trädfällning.

Beskära eller kapa ner

En äldre björk kan se risig om den har häxkvastarna, samling av kvistar och grenar. Det är möjligt att skära bort dessa och även döda grenar. En rad olika aspekter är viktiga att undersöka och fundera över innan du tar ett beslut, exempelvis hur blir det med ljuset när ett träd tas bort eller beskärs. Du vill kanske njuta av skugga som trädet ger och är osäker på vilka grenar som är bäst att beskära. Kompetenta arborister kan hjälpa dig att undersöka olika möjligheter. Kontaktformulär hittar du på vår hemsida.