Arborist Stockholm

Kunnig arborist i Stockholm

Arborist härstammar från det latinska ordet för träd. På svenska brukar man säga trädvårdare eller trädvårdsspecialist, som beskriver ganska väl vad vi sysslar med. Det handlar om att ta hand om träden men även att vårda dem och hålla efter dem.

Det är ett intressant arbete som tar oss upp till oanade höjder. Ibland måste vi klättra upp i träd som är lika höga som ett femtonvåningars höghus. Det kan hända vi måste fälla stora och tunga träd som står bredvid ett hus. Utan att något skadas i processen, för stammen kan vara både bred och tjock. Att det krävs en specialist för denna sorts arbete är uppenbart, en arborist som verkligen kan sina saker.

Våra arborister i Stockholms län

Som vårt företagsnamn antyder så sysslar vi med trädvård. Wasa Trädfällning har varit aktiva inom branschen ett bra tag och har lång erfarenhet av trädfällning. Alla träd är unika och har sina speciella behov av vård eller underhåll. Det gäller att veta när på året det är bäst att beskära det specifika trädsaget eller hur kronan ser ut på ett full vuxet träd. 

Ta gärna kontakt med oss vid frågor eller funderingar kring trädfällning eller frågor våra arborister i Stockholm kan tänkas svara på. När ni bokar ett kostnadsfritt besök så kommer vi ut på ett studiebesök för att se omgivningarna. Detta ger oss en bättre grund för att sedan sammanställa en kostnadsfri offert till dig. Tänk igenom saken, dra till eller lägg ifrån, och bestäm dig sedan för hur du ska göra med dina träd.

Arborister i Stockholm

Våra arborister i Stockholm vårdar dina träd genom beskärning 

Något som är en del av vårt arbete är att beskära träden. Orsakerna till att detta är nödvändigt kan vara flera stycken. Vartefter trädet växer så blir en del grenar gamla och skröpliga. Kronan är varken fin eller säker. Blandad med nytt och gammalt så kan den utgöra en fara om det blåser riktigt starkt en dag. Då kan det vara läge att koppla in en arborist.

Vi rensar ut kronan så att bara de starka grenarna blir kvar. Det är ett jobb som kan ta plats högt uppe i luften, men vi har all den utrustning som krävs för att säkert ta oss upp. Förutom att vår kunskap och erfarenhet med träd och dess vård är bred. Ibland kan det också vara ett problem med skugga. Trädet har vuxit till sig och det skymmer nu sikten allt för mycket, solen har ingen chans att ta sig fram.

Det kan till exempel vara ett träd som blivit så högt att det hänger över elledningar eller hustak. Då är det inte så mycket en fråga om vad som är snyggt, utan det viktiga är säkerheten. Men istället för att hugga ner trädet helt och hållet så kan en arborist Stockholm se till att det får stå kvar utan att vara farligt för sina omgivningar.

Många träd mår också bra av en regelbunden beskärning. En häck, till exempel, kan behöva putsas eller beskäras flera gånger om året. Speciellt i början när den växer snabbt och måste formas. Fruktträd skärs ner för att göra grenarna starkare och för att göra de lättare att komma åt under skördetiden. Med tanke på att ett gammalt äppelträd kan ge 100 kg frukt förstår man hur viktigt det är med starka grenar.

Hugga ner träd i Stockholms län

Ibland så måste ett träd fällas, även här av olika anledningar. Det kanske är för gammalt och torrt, står i vägen för ett planerat bygge eller så är det helt enkelt läge för lite nyplanering. Men det kan vara ett problem om trädet står bredvid hus, parkeringsplatser eller något annat som kan påverkas av trädfällningen. Då kan vi på Wasa Trädfällning vara till stor hjälp, för en av våra specialiteter är sektionsfällning.

Som arborister i Stockholm är det viktigt att kunna avgöra hur ett träd ska fällas. Dels kan du hugga av det nere på stammen och låta hela träde falla rätt ner. Men det är sällan vi gör det, vanligtvis bara i skogspartier eller ute på en stor äng. För det mesta använder vi oss av sektionsfällning som tar itu med trädet från toppen och nedåt.

Vi har speciell utrustning som tillåter oss att klättra upp i trädet och såga av det i bitar. Dessa kan sedan forslas ner till marken utan någon risk för elledningar eller bebyggelse. Steg för steg kommer trädet ner, oavsett om det är 20 eller 50 meter högt. Det är en fantastisk upplevelse att kunna kontrollera trädfällning så exakt.

Arborist Stockholm Län

Boka in din arborist i Stockholm

Kontakta oss gärna på Wasa Trädfällning om du behöver hjälp med vården av dina träd. Vi kan analysera och avgöra hur pass sunda dina träd är. De kanske inte måste fällas utan kan stå kvar ett tag till. Det kan räcka med att beskära dem för att det ska hållas under kontroll. Om du måste fälla dem har vi allt som behövs för att ta ner trädet ansvarsfullt och effektivt. Naturligtvis kan vi också forsla bort alla grenar och virke om du så önskar. Det går snabbt i vår stora lastbil med kran.

Om du har frågor om trädvård har du kommit till rätt ställe. Vi kan ge dig goda råd inför en nyplantering eller hur du ska handskas med alla de träd du har på din tomt. Som arborist Stockholm är vårt stora intresse träd, och vi kan det mesta om de flesta sorter. När träd tas om hand på rätt sätt blir de ett mycket vackert inslag i omgivningarna. Det är viktigt att ha många träd i området. De rensar luften från föroreningar och ger skydd mot vind eller sol.

Många träd mår bra av lite vård, men det brukar räcka med att göra det någon gång ibland. De är lättskötta och håller sig snygga med ett minimum av arbete. Fråga oss gärna om hur du kan sköta dina träd, och vad de kräver för insats. Förutom att ge dig förslag så kan vi ta hand om så gott som allt som behöver göras med träden.